Aktiviteter - Information


Nästa träff och aktivitet

Välkommen till medlemsträff: 

Nästa träff äger rum tisdagen den 12 februari 2019 kl: 11.30

Plats: Kevinge Seniorboende, Edsviksvägen 1 A 1 tr

Separat inbjudan skickas till samtliga medlemmar.

 

Seniordagen:

i Mörby Centrum den 13 november blev en välbesökt dag,

som lockade fler medlemmar till oss.

Vi önskar dem varmt välkomna.

 

Rapport från höstens Regionmöte

Lördagen den 20 oktober hade Solna Ahörigförening kallat till regionmöte. Totalt var vi 29 ledlamöter från 12 olika anhörigföreningar i stockolmsregionen inklusive två medlemmar från Arboga Anhörigförening samt välkomnades tre långväga gäster från Förbundskansliet i Varberg.

Det var en innehållsrik agenda, som betades av under denna dag och väckte ett flertal intressanta diskussioner. Inte minst berördes anhörigvårdarens livssituation, om dennes rättigheter och skyldigheter samt hur vi i föreningarna på bästa sätt kan finna gehör hos kommunens politiker och sociala tjänstemän för att hitta möjligheter som underlättar den anhöriges vardag.

Efter en välsmakande sopplunch tog kansliets tjänstemän till orda.

Lina Brustad är nybliven kansichef sedan i våras. Hon är 38 år och har själv en tung erfarenhet som anhörigvårdare, så hon vet vad hon talar om. Lina informerade om Förbundets kommunikation med lokalföreningarna och om nyheter i stort. Anett Karlsson är organisationsombudsman i Förbundet. Hon informerade om aktuella studiecirklar. Lars Tegermark är kommunikatör och pressansvarig för medlemstidningen "Vi Anhöriga".

Vårt tack till Solna Anhörigförening för en givande dag.

 

blomman-till-anhoriga-i-danderyd